Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги

...
Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис - специален гост на Петия международен финансов форум Иновации

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги и финансовите пазари в Европейски Съюз - Валдис Домбровскис ще е специфичен посетител на 5-то издание на интернационалния Финансов конгрес Иновации, проведен от Асоциация Банка на годината.

Срещата в София ще е на 26 април, а Домбровскис ще приказва по тематиката за европейските регулации във финансовия бранш, включително банкови и финтек, както и за концепциите на европейското държавно управление в тази посока.

Темата за нововъведенията във финансовия бизнес е все по-значима за обществото. Финансовите артикули и услуги са напълно подчинени на модерните технологии и цифровата стопанска система, а в това време би трябвало да дават отговор на високи критерии за сигурност. От една страна банковият бизнес се трансформира, следвайки държанието и желанията на потребителите, употребявайки различни канали за банкиране и ексцентрична връзка с клиентите. От друга - възходящият брой финтек компании предлага на потребителите елементарен достъп до съвременни финансови услуги, влизайки в конкуренция с обичайните.

Участници и публика на Финансовия конгрес Иновации са представители на банковия бранш в България, включително Българска народна банка, на небанкови финансови институции, софтуерни компании, компании с иновационни артикули и планове в областта на финансите, топмениджъри и представители на академичната общественост. Традиционно тематиките, които са предмет на събитието, са съсредоточени в три съществени панела: финансовите нововъведенията в банковия бизнес, финтек нововъведения и визионерски - спорен панел за бъдещето на финансовите услуги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР