Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс припомни днес, че самият

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс припомни днес, че самият
Коментари Харесай

Тимерманс призова Католическата църква да вземе мерки срещу педофилията

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс напомни през днешния ден, че самият той е бил жертва на духовник педофил, и прикани Католическата черква да не оставя сходни закононарушения ненаказани, съобщи Франс прес. "На първо място, както споделих обществено в Холандия, споделям на други жертви: не се срамувайте. Вината не е ваша. Не сте създали нищо неприятно ", съобщи холандецът Тимерманс пред публицисти във Варшава.

"На моята Католическа черква споделям: уверете се, че няма безотговорност, анализирайте казуса, както направиха други Църкви в други страни, стигнете до дъното на нещата ", прикани заместник-председателят на Европейската комисия. Тимерманс акцентира, че "ако някои са направили незаконни действия ", те би трябвало "да бъдат съдени ".

В началото на века 58-годишният Тимерманс, който в този момент е претендент да наследи Жан-Клод Юнкер отпред на Европейска комисия, разкри, че на 13-годишна възраст е станал жертва на американски духовник.
Той съобщи, че би желал Католическата черква по целия свят да премине развой на бистрота и помиряване, както в Южна Африка след апартейда. Църквата се нуждае от това, "но в случай че желаеме амнистия, и това е персоналният ми опит, прошката идва, в случай че има признание на виновността. Така стана в моя случай ", акцентира Тимерманс.

Броени дни преди изборите за Европейски парламент педофилията измежду свещениците стана една от главните тематики в публичния спор в Полша, след публикуването на документалния филм на братята Томаш и Марек Секелски "Само не казвай на никого ", отбелязва Франс прес.

Филмът към този момент е гледан над 21 милиона пъти.

Според анализаторите шокът, провокиран от кино лентата, може да навреди на ръководещата консервативна партия "Право и правдивост " (ПиС), която е доста близка до Църквата. В момента тя се употребява със същата известност като обединението на няколко опозиционни партии.
Като ответна мярка предходната седмица ПиС одобри закон, увеличаващ наказванията за педофилия, и разгласи основаването на анкетна комисия за разглеждане на всички случаи на педофилия, а освен тези, в които са забъркани свещеници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР