Заместник-областният управител Виолета Желева и директорът на РИОСВ – Хасково

...
Заместник-областният управител Виолета Желева и директорът на РИОСВ – Хасково
Коментари Харесай

Организират среща между жителите на Димитровград и институци...

Заместник-областният шеф Виолета Желева и шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково Наталия Пачеманова се срещнаха през вчерашния ден с министъра на околната среда и водите Асен Личев след зачестилите сигнали за замърсяване на въздуха в Димитровград, оповестиха от регионалната администрация.

На срещата са били разисквани краткосрочни дейности за разрешаване на проблемите, сложени от димитровградчани по отношение на работата на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “. Желева е поела ангажимент, че ще бъде проведена среща дружно с представители на община Димитровград, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково и Изпълнителна агенция по околна среда. На нея ще се набележат краткосрочни ограничения по казуса дружно с поданици на Димитровград. Ще бъдат разисквани какви дейности могат да се подхващат по време на плановия ремонт, който се прави сега от ТЕЦ-а, с цел да не се позволява замърсяване на атмосферния въздух в града.

Министър Личев е сложил акцент върху обстоятелството, че на 26 октомври на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ е издадено обновено сложно позволение от шефа на Изпълнителната организация по околна среда за вземане предвид на изискванията му с най-хубавите налични техники за огромни горивни съоръжения. С него организацията постанова доста по-строги условия за работа на централата в сходство с по-високите условия на европейското и националното законодателство. В момента разрешителното се апелира, като това не стопира работата на предприятието, а стопира действието на обновеното позволение и действително блокира въвеждането на по-строги условия. Така до 4 декември предприятието е работило при условията на остарялото сложно позволение от 2016 година, спазвайки по-ниски правила от въведените през октомври т.г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР