Заместник областният управител на област Разград Найден Късов посети млекопреработвателното

...
Заместник областният управител на област Разград Найден Късов посети млекопреработвателното
Коментари Харесай

Зам.-областният управител на Разград посети млекопреработвателно предприятие в Румъния

Заместник регионалният шеф на област Разград Найден Късов посети млекопреработвателното дружество " Био Лакта “ (S.C. BIO LACTA NATURAL PRODUCTS S.R.L) в село Стълпу, община Йепурещ, окръг Гюргево, Румъния. Визитата бе част от програмата на работно съвещание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група (СБРЗРГ). Това оповестиха от пресцентъра на Община Разград.

Работната група е основана през 2010 година в границите на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ и цели продан на положителни практики в областта на селското стопанство сред български и румънски производители. През 2022 година Областна администрация Разград възобнови участието си в Асоциацията и интензивно взе участие в активността на СБРЗРГ.

Заседанието бе водено от заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево и ръководител на СБРЗРГ Кристиян Анкулеску, със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева.

Младият притежателят на предприятието Януш Щефан (на 32 години) направи презентация на компанията си. Водени от желанието си за отговор на възходящото търсене на качествени натурални млечни артикули и основавайки се на опита на три генерации в това произвеждане, той дружно със свои съдружници учредява през 2019 година компания " Био Лакта “ и построяват дребна индустриална база в село Стълпу. Произвеждат се няколко типа млечни артикули: краве сирене, кашкавал и извара и други характерни произведения, съответстващи на екологичните стандарти. За всички тях се употребява единствено същинско краве мляко, което се изкупува от региона, без да се прибавят изкуствени съставки. Продукцията се осъществя в 35 магазина на вътрешния пазар в огромни градове като Букурещ, Александрия и други

Младият бизнесмен описа забавна история. Миналата коледа взел участие с щанд на коледния базар в Букурещ и продукцията му била изкупена за минути от няколко огромни групи български туристи.

След презентацията, Януш Щефан срещна членовете на работната група на място с индустриалния развой.

От българска страна опит в производството на мляко и млечни артикули споделиха производители от област Русе.

Заместник регионалният шеф на област Разград Найден Късов осведоми притежателя на компанията, че в град Разград годишно се организира Панаир на киселото мляко, на който би могъл да изложи продукцията си. Припомняме, че тази година по време на обичайния панаир се възнамерява осъществяване на съвещание на СБРЗРГ.

Следващото съвещание на работната група ще се организира през месец април в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР