Заместник-министрите не са уволнени, а освободени. Голяма част по тяхно

...
Заместник-министрите не са уволнени, а освободени. Голяма част по тяхно
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Заместник-министрите бяха освободени по тяхно желание, не е саботаж

Заместник-министрите не са уволнени, а освободени. Голяма част по тяхно предпочитание. Това е един естествен развой, аз още в първия работен ден на служебното държавно управление ги назначих. Учуден съм, че първите две политически сили нямат готови хора за втория ешалон. Това сподели през днешния ден пред Би Ти Ви служебният министър ръководител Гълъб Донев, който през вчерашния ден сдаде поста на постоянния министър председател Николай Денков.

Именно Денков, тъй като стопира работата в министерствата. Донев обаче е на мнение, че това е изцяло обикновено. " Всички, които пожелаха да останат, са останали. В три министерства има такива случаи, като във външно министерство това било поискана от вицепремиера Мария Габриел.

Като неистини Донев дефинира изказванията, че служебното държавно управление е превело 4 милиарда лева в последната седмица към пътните компании. " 770 млн сме платили общо за цялото време, само че и по-договори, подписани преди нас ", разясни той.

Неистина било и че служебното държавно управление е протегнало ръка към фискалния запас. " Към 5 юни той е над 10 млрд лева не е пипан. Такива внушения чакам да валят всеки ден, с цел да отклонят вниманието от политическата обстановка ", заключи Гълъб Донев.

Той акцентира, че служебното държавно управление не се опасяваме. " За 10 месеца няма корупционен скандал или сигнала за нещо отвън закона против член на държавното управление ", акцентира някогашният длъжностен министър председател.

Гълъб Донев изрази отчаяние, че се сменя шефът на Националната организация за приходите, в случай, че при сегашният имат растеж на приходите от 30%. С решение на кабинета от през днешния ден на поста се връща Румен Спецов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР