Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев – ръководител на Управляващият орган

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев – ръководител на Управляващият орган
Коментари Харесай

Договор, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в размер на 750 138 лв., сключиха зам.-министър Бурджев и кметът на община Созопол

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев – началник на Управляващият орган на Програмата за морско дело и риболовство 2014 – 2020 година подписа контракт дружно с кмета на община Созопол – Тихомир Янакиев, за даване на безплатна финансова помощ в размер на 750 138 лева

Със средствата по тази стратегия, община Созопол ще модернизира съществуваща лодкостоянка.

Проектното предложение е утвърдено по размер 1.8. „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки ”, бранш „ Инвестиции ориентирани към създаване и/или рационализация на лодкостоянки “.

Аграрният заместник-министър и кметът на община Созопол, разискаха плануваните действия по плана, които включват замяна на обслужващия лодкостоянката кран, ремонт на съществуващи хелинги, създаване на видеонаблюдение, като ще се обнови също настилката и озеленяването в региона на бреговото оборудване.

След осъществяване на инвестицията, ще се разшири потенциалът на лодкостоянката, като местата за риболовен лодки ще се доближат 154. С осъществяването на плана ще се ограничи замърсяването на морската вода в региона на оборудването и ще се подобрят изискванията за разтоварване и първа продажба на риба. Срокът за осъществяване на плана е 30 ноември 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР