Заместник-министърът на земеделието и ръководител на Управляващия орган на Програмата

...
Заместник-министърът на земеделието и ръководител на Управляващия орган на Програмата
Коментари Харесай

Зам.-министър Бурджев подписа договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.

Заместник-министърът на земеделието и началник на Управляващия орган на Програмата за морско дело и риболовство 2014 – 2020 г.  Стефан Бурджев подписа два контракта за даване на безплатна финансова помощ с ръководителя на Управителния съвет на МИРГ Самоков и кмет на община Самоков – Владимир Георгиев.

На обща стойност 93 725.98 лв. с „ РИЛА ФУУД “ ООД и на обща стойност 161 787.25 лв. с „ Транстех “ ООД.

Реализацията на плановете ще докара до оптимизация на индустриалните разноски, което ще увеличи конкурентоспособността на компаниите и ще разреши запазването на съществуващите и/или откриване на нови работни места. Използването на „ чиста ” сила от ВЕИ ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата, респективно ще ограничи въздействието върху измененията в климата. Изпълнението на плановите действия ще усъвършенства диверсификацията на локалната стопанска система и ще подчертае локалната еднаквост.

Финансирането на плануваните действия се реализира в границите на Мярка 03 „ Диверсификация на рибарската територия в действия като туризъм, просвета и услуги по Програма за морско дело и риболовство ” 2014-2020 година “ от Стратегия за Водено от общностите за локално развиване (ВОМР) на Сдружение „ Местна инициативна рибарска група “ (МИРГ) Самоков, а интензитетът на утвърдената безвъзмездната финансова помощ е в размер на 50%.

Подписано бе и в допълнение съглашение към Споразумението за ръководство на тактика за водено от общностите локално развиване по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 с бенефициент Сдружение МИРГ Самоков, с което бе утвърдено прекачване на средства към по-атрактивните ограничения и цели стабилно териториално развиване, повишение на конкурентоспособността и жизнеспособността на района, както и насърчаването на общественото доближаване и разкриването на нови работни места от рибарската общественост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР