Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри в Панаира Международната изложба

...
Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри в Панаира Международната изложба
Коментари Харесай

Здравното министерство набляга на развитието на превенцията

Заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова откри в Панаира Международната галерия за медицина, стоматология и фармация " Медикус, денто, галения ". Тя показа пред медиите усещането си за ревюто и и приказва за политиката на здравното министерство.

- Госпожо министър, какво е усещането ви от ревюто?

- Впечатлена съм от положителната организация и от модерната техника, които показват изложителите. Видно е, че всички идват изцяло готови, уговорили са авансово срещи между тях и на място към този момент договарят. Това демонстрира, че българските производители и търговски на произведения за медицината, стоматологията и фармацията работят доста новаторско и оферират продукция на най-високо равнище.

- Говорихте с много от тях. Какво желаеха те от вас?

- Разисквахме най-много какви проблеми би трябвало да бъдат решени, с цел да се развива по-бързо стоматологията. получихме съответни оферти, които ще обсъдим с управлението на Българския стоматологичен съюз.

- Вашето министерство показа разновидностите за здравна промяна?. На какъв стадий вървят полемиките за тях?

- Доволни сме, че към нашите оферти ползата е огромен. Сформирани са комисии от специалисти и представители на пациентски организации, които ги разискват. Всички са на мнение, че здравната система би трябвало да се реформира. Искам да подчертая изрично. Ще внесем концепцията ни за здравна промяна в Народното събрание, откакто се стигне до необятен консенсус за нея.

- Кое е най-важното във вашата тактика?

- Основната ни тактика е развиването на профилактиката и предварителната защита. Така ще предотвратим болесттите на доста хора. Изключително интензивно се работи във връзка с усилването на контрола по всички равнища.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР