Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева замина днес на спешна среща

...
Коментари Харесай

Медицинска сестра в COVID отделение в Поморие с 650 лв. заплата. Властта им обеща добавките |

Заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева отпътува през днешния ден на незабавна среща с медиците в Поморие, заяви Българска национална телевизия Причината са оповестените фишове на последните заплати на няколко медицински сестри от болничното заведение в града, които разбуниха обществените мрежи.

В болничното заведение в Поморие медицинските сестри получават заплата от 650 лева на месец. В последната седмица на октомври те се включват и в битката с COVID-19, откакто се разкрива Коронавирус поделение. Получават фишовете си за заплати, само че откриват, че нямат спомагателната помощ от 1 000 лева за работещите на първа линия.

Днес зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева дойде в Поморие за среща с личния състав на болничното заведение, с цел да успокои, че всеки ще получи от спомагателните средства.

Коронавирус отделението на болничното заведение в Поморие приема първия си пациент в края на октомври. Бързо се запълват всички 15 кревати, а на промяна са един доктор и здравна сестра.

Санитарката Стефка Василева споделя пред малкия екран, че макар, че работи в друго поделение, когато я извикат отива да оказва помощ и в COVID отделението, тъй като няма личен състав. 

Въпреки ниските заплати и неполучените 1000 лева, медиците не престават да лекуват.

От здравното министерство изясняват закъснението с късното откриване на Коронавирус поделение. " Тъй като работата стартира последната седмица на месец октомври с 4 пациенти, средствата за възнагражденията на личност за лекуване на заболели с Коронавирус ще бъдат подредени по сметките още в понеделник на лечебното заведение. Това са 61 000 лева Ако е по административна неточност, ние сервира своите извинения на личния състав на болничното заведение ", сподели Жени Начева, зам.-министър на опазването на здравето: 

Болницата в Поморие има остарели отговорности, а погасяването им се отразява върху заплатите. С помощ от министерството и общината от следващата година заплатите ще се усилят.

" Безкрайно доста благодаря за уточнението, че тази болница е нужна. Искам всички да го чуят, тъй като това беше огромният въпрос, на който не можехме да си дадем отговор - би трябвало или не би трябвало да съществуваме ", сподели доктор Женя Караилиева, шеф на УМБАЛ-Поморие: 

Болницата ще приема и пациенти без ковид, само че с белодробни болести, за де облекчи работата на останалите лечебни заведения в областта
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР