Заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов проведе работна среща с

...
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов проведе работна среща с
Коментари Харесай

МЗ: Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато

Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов организира работна среща с шефа на СРЗИ доктор Данчо Пенчев и шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев във връзка изнесените в общественото пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с в столични лечебни заведения. Двамата споделиха пред доктор Томов безпокойството си от покачвания брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на опазването на здравето. 

Д-р Пенчев и доктор Гелев увериха заместник-министъра на опазването на здравето, че към сегашния миг в столицата има свободни кревати за консервативно и интензивно лекуване на хора с коронавирусна зараза. Създадена е добра съгласуваност сред СРЗИ и ЦСМП-София, тъй че да не се позволява закъснение при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните кревати в София се следи непрестанно, защото тя е динамична.
 Проф. Витанов: Страната е в тъмночервената зона, локалните ограничения не са решение Проф. Витанов: Страната е в тъмночервената зона, локалните ограничения не са решение
" За да спре разпространяването на ковид, хората би трябвало да спрат да се заразяват. Но те се заразяват, значи са нужни още усил...

Директорът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев на следващия ден, 19.10.2021 година, събира шефовете на столичните лечебни заведения за възстановяване на взаимоотношението в системата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР