Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов обяви по Нова телевизия,

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов обяви по Нова телевизия,
Коментари Харесай

Не ми харесва ултимативният тон на полицаите, обяви зам.-министърът на вътрешните работи

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов разгласи по " Нова телевизия ", че поддържа настояванията на протестиращите служители на реда, само че не харесва ултимативния им звук. " Не одобрявам да бъдем притискани ", добави той.

Заместник-министърът уточни още, че действително нито един служител на реда не взима 660 лв., както се твърди. " Всеки получава 120 лв. за храна, пари за характерни служебни действия, пари за ексклузивен труд, който е най-малко 20 часа на месец. Така един юноша стартира с към 960 лв. заплата ", добави Балабанов.

Той не скри, че сумата е дребна, само че даде да се разбере, че би трябвало да се има поради, че в целия държавен бранш заплатите са ниски. " С кого да съпоставим заплатата на служителя на реда? С тази на учителя ли, който е учил пет години? ", попита зам.-министърът.

Стефан Балабанов увери, че управлението на Министерство на вътрешните работи ще направи всичко допустимо да бъдат увеличени заплатите. " Ще създадем всичко допустимо служителите на реда да не стачкуват по време на българското председателство. Ако стачкуват, ще се изложим пред света и ще стане по този начин, че сигурността няма да е на равнище ", сподели още зам.-министърът.

Той добави, че външен одит ще покаже дали в Министерство на вътрешните работи има раздути щатове и къде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР