Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните ...

PromoMall.bg
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните

Зам.-министър Петрова прие копия на акредитивните писма на новия посланик на Германия

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивните писма на новоназначения дипломат на Германия у нас Ирене Планк.

В рамките на срещата бяха доказани отличните връзки сред двете страни, както и ползотворното съдействие по предпочитани за България въпроси като присъединението към Еврозоната, Шенгенското пространство и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Сред разискваните тематики бяха и настоящи развития от района на Югоизточна Европа и дневния ред на Европейския съюз. Заместник-министър Петрова изрази задоволеност от положителния двустранен разговор в границите на Европейски Съюз, като посочи, че съществува огромен капацитет за развиване на съдействието в тази област. Тя акцентира, че многочислената българска общественост в Германия и множеството студенти, завършващи образованието си там, са също причина за задълбочаване на двустранните връзки.

Заместник-министър Петрова пожела триумф на дипломат Планк и изрази убеденост от сполучливата взаимна работа по време на мандата й в България.

Източник: novinata.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg