Заместник-министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков заяви, че

...
Заместник-министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков заяви, че
Коментари Харесай

Москва: Заради САЩ и НАТО можем да се окажем в криза, близка до карибската

Заместник-министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков съобщи, че нападателната политика на държавите-членки на НАТО и разполагането на американски ракети наоколо до съветска територия принуждават Москва да се готви за най-лошия сюжет.
В своето изказване, представено от РИА Новости, Рябков акцентира, че представителите на администрацията на Белия дом, Пентагона и Международния секретариат на НАТО непрестанно твърдят Русия, че нямат проекти или планове да разполагат бъдещи системи с такова деяние на суша в Европа, съобщи БГНЕС. 
Агенцията напомня, че при започване на годината Съединени американски щати оповестиха едностранно за отдръпването си от Договора за ракети със междинен и по-малък обхват (ДРСМО), обвинявайки Русия в продължителното му нарушение. В отговор президентът Путин съобщи, че Москва ще отговори реципрочно на това решение и също ще прекрати присъединяване си в контракта.
Спжоред Рябков разгръщането на американски ракети на сушата край съветските граници би провокирало съществени затруднения. “Можем да се окажем в обстановка на ракетна рецесия, близка не просто до рецесията от 80-те години на предишния век, а до Карибската рецесия “, съобщи Рябков.
Той обърна внимание на високото равнище на схващане на съветската позиция по отношение на ДРСМО от страна на болшинство в интернационалната общественост. " Това се отразява и в взаимни документи. Но, за жалост, никой не е отменял блоковата взаимност на Запада. "
След излизането на Съединени американски щати от ДРСМО Русия ще направи всичко, с цел да обезпечи своята и на своите съдружници сигурност. „ Това е огромна дестабилизираща крачка, подкопаваща интернационалната сигурност. Не можем да не реагираме огледално… “, сподели Рябков, добавяйки, че цялата отговорност за разпадането на контракта лежи върху Съединени американски щати.
Русия се надява, че откакто Съединени американски щати се отдръпват от ДРСМО, няма да се стигне до цялостен срив към утежняване на обстановката в Европа “, съобщи Рябков. " Бих желал да се надявам, че няма да има бързо, ускорено утежняване на обстановката, откакто съответните ограничавания и забрани престанат да работят, " сподели Рябков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР