Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов поздрави двамата нови младежки

...
Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов поздрави двамата нови младежки
Коментари Харесай

Новите български младежки делегати към ООН бяха избрани в МВнР

Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов поздрави двамата нови юношески делегати от България към Организация на обединените нации с мандат 2020-2021 година на тържествена гала в Министерството на външните работи.

Младежите, които завоюваха националния конкурс, са Кристиана Стоянова и Тодор Рогошев.

Кристияна Стоянова е приключила бакалавър “История” и магистър “Кризи, спорове и дипломация” в Софийски университет, както и магистър Международни връзки в Утрехтския университет. По време и след образованието си е взела участие в разнообразни обмени и стажове, измежду които в Българския културен институт в Рим, българското посолство в Хага, както и в Генерална дирекция “Образование, юноша, спорт и култура” на Европейската комисия.

Тодор Рогошев е ученик на Юридическия факултет на Пловдивски Университет „ Паисий Хилендарски “, като главните му професионални ползи са интернационалното право и интернационалните връзки. Понастоящем е доброволец към Асоциация „ Голям Брат Голяма Сестра “ и е член на управителните препоръки на сдруженията с нестопанска цел „ Център за Международно Право – Ерга Омнес “, „ Клуб Дебати – Пловдив “ и „ Център за Разрешаване на Спорове – Пловдив “.

Посланиците на Германия, Португалия и Словения у нас разкриха целите на тройното председателство на Европейски Съюз

В обръщението си заместник-министър Люцканов поздрави всички осем претенденти за демонстрираните висока подготвеност, макар провокациите, подбудени от рецесията с COVID-19. “ За мен е огромно наслаждение да видя такива млади и въодушевени хора. Вие сте поколението, което би трябвало да приготви новия свят “, сподели Люцканов.

Той благодари на Дружеството за Организация на обединените нации в България и институциите, които осъществят тази стратегия. За 14-а поредна година програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България в партньорство с Министерството на външните работи.

„ Организация на обединените нации е извънредно значима организация - гръбнакът на мира след Втората международна война и източник на непоклатимост. Радвам се, че вие сте хората, които желаете да работите там “, съобщи заместник-министър Люцканов пред участниците в състезанието.

Тази година се навършват 75 години от основаването на Организация на обединените нации, като и 65 година от участието на България в интернационалната организация.

Преди да разгласи новите юношески делегати шефът на дирекция „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване “ в Министерство на външните работи и ръководител на комисията Валери Йотов поздрави българските младежките делегати с мандат 2019-2020 година Богомила Корманова и Минко Даскалов за присъединяване им в съвещанието на Работна група към Съвета на Европейски Съюз по въпросите на Организация на обединените нации (CONUN) на 21 януари. Младежки делегати към Организация на обединените нации от 19 европейски страни за първи път се включиха в съвещанието на Работната група, а присъединяване им бе несъмнено като историческо.

Двамата български юношески делегати към Организация на обединените нации са с мандат от 18 месеца и се включват в делегацията на страната ни към Общото заседание на Организация на обединените нации и Комисията по обществено развиване на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации.

Позицията на юношески пратеник към Организация на обединените нации съществува в към 40 страни от целия свят. С програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ България се подрежда измежду страните - водачи в международен и европейски проект, които разпознават младежите като равносилен сътрудник в процеси на взимане на решения на национално и интернационално ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР