Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отново осъди провеждането на

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отново осъди провеждането на
Коментари Харесай

Зам.-министър поиска крути мерки срещу Луковмарш

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев още веднъж осъди провеждането на Луковмарш
Това той направи още преди самото осъществяване на демонстрацията, като единствен стори сходно нещо от страна на държавното управление, а по-късно и от самото Министерство на външните работи разпространиха декларация, с която осъждат демонстрацията. Сега Георгиев удостовери позицията си в изявление пред БНР и настоя за по-крути ограничения против провеждането на шествието от идната година.

„ Това шествие се организира всяка година макар възбраната на Столична община. Щом естественият разговор среща подобен отпор и макар него с изключително емфатичен цинизъм това шествие въпреки всичко се организира, то може би би трябвало да се мисли за по-крути ограничения против организирането на марша от следващата година ", сподели Георгиев в предаването „ Неделя 150 ".

Според него уредниците на марша подхождат с изключително знание във връзка с законодателството и постоянно съумяват да намерят метода, по който да го заобиколят.
„ И тази година не успяхме да видим върху тях фашистка или националистическа маркировка, което в някаква степен затруднява и органите на властта. В противоположен случай биха задържали лица, носещи такива знаци ", съобщи Георгиев.

„ Ние доста добре знаем какво се крие зад този марш, знаем какви са посланията му и какви са хората, които отиват там. На мен ми е доста любопитно по какъв начин един чужденец (на шествието през вчерашния ден имаше германци, чехи, шведи, естонци, гърци) идва в България, с цел да уважава български военнослужещ, въз основа на какво? Тъй като уредниците приказват, че това е марш в респект на български военачалник, сподели българският зам.-министър на външните работи.

Според него българското общество би трябвало да реши по какъв по-яростен метод да дадем отпор на подобен вид изяви.

„ Хората, които през вчерашния ден бяха събрани на Луковмарш, доста едва осъзнават какви са последствията от него и... не знам дали сами схващат какъв е смисълът на думата национализъм. Ако в някакъв миг те си бяха дали сметка, че този Луковмарш е всичко друго, само че не и в полза на страната, може би щяха да подходят към него по различен метод ", сподели Георгиев.

Българският зам.-министър на външните работи сподели още, че напъните на България за участие в Шенген и еврозоната не се правят оценка напълно добре и вярно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР