Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова участва в

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова участва в
Коментари Харесай

Национална стратегия ще насърчава равенството между жените и мъжете в България

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова взе участие в съвещание на Съвета на Европейския съюз по заетостта и обществената политика, което се организира през днешния ден в Брюксел. Акцент в дневния ред на съвещанието беше тематиката за бъдещето на общественото право на Европейски Съюз, свързани със заетостта и груповите трудови правни отношения.

Според Русинова динамичното развиване на пазара на труда основава благоприятни условия, само че и провокации, свързани с глобализацията, цифровизацията, новите модели в трудовите връзки, обществените и демографските промени. Това изисква изчерпателен разбор какви ограничения би трябвало да се вземат, с цел да се защитят европейските жители.

По време на форума се разискаха бъдещите политики за тъждество сред половете и консолидираното на този принцип в политиките на Европейски Съюз. При представянето на позицията на България по тази тематика заместник-министър Русинова акцентира, че е належащо да се даде приоритет на политиките за поощряване на присъединяване на дамите в пазара на труда, понижаване на разликите сред половете в заплащането и пенсиите и постигането на баланс сред професионалния и персоналния живот. Сред най-важните тематики в тази област тя открои и битката с насилието, учредено на пола. Тези политики са основни детайли на актуалната Национална тактика за поощряване на равенството сред дамите и мъжете в България за интервала 2016-2020 година, сподели Русинова.

В рамките на форума заместник-министърът по обществени действия Русинова организира среща с еврокомисаря за работните места и обществени права Никола Шмит. Акцент в диалога бяха законодателните оферти на новата Европейска комисия в проекта за осъществяването на правилата, заложени в Европейския дирек на обществените права- юридически инструмент за обективни минимални заплати и приемане на детска гаранция.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР