Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала
Коментари Харесай

Зам.-министърката с луксозната командировка до Ню Йорк подаде оставка

Заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова е подала оставка, а министър председателят Бойко Борисов я е приел, излиза наяве от известие от пресслужбата на Министерски съвет.

Мотивът на Димитрова е " създалата се социална сензитивност по отношение на присъединяване ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк ".

Поводът за публичното неодобрение е, че ведомството на Димитрова е платило над 16 хиляди лева за самолетни билети единствено за една командировка.

Вчера тя разгласи, че е сбъркала, че е пътувала с толкоз безценен билет. За скъпата командировка заяви вестник " Сега ", който разкри, че е пътувала в бизнес класа с билет, платен в последния миг за конгрес, отдаден на хората с увреждания. Той се състоя сред 12 и 14 юни в Ню Йорк.

По същото време в София течеше абсурдът към подаването и отдръпването на оставката на мистъра на труда и обществената политика Бисер Петков поради митингите на майките на деца с увреждания.

Димитрова акцентира, че присъединяване на ръководената от нея българска делегация и изявлението в общите диспути и в двете панелни събития са дали опция да се чуе какъв е напредъкът на България по осъществяване на конвенцията. Зам.-министърът удостовери, че поканата за присъединяване е пристигнала още през март, само че не знаеше за какво решението за нейното присъединяване дружно с специалист от ведомството е взето в последния миг.

" Най-вероятно е неточност, че съм се съгласила да потегли изобщо като съм видяла цената, само че не скърбя, тъй като това беше най-големият конгрес, на който България имаше опция да се показа и получи поздравления от всички страни ", сподели тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР