Заместник-министърът на транспорта в Русия е задържан по обвинение в

...
Заместник-министърът на транспорта в Русия е задържан по обвинение в
Коментари Харесай

Задържан е зам.-министърът на транспорта в Русия Владимир Токарев за измама

Заместник-министърът на превоза в Русия е арестуван по обвиняване в машинация. Според опозицията в страната този проблем е систематичен, а Путин даде обещание да го почисти.

" Заместник-министърът на превоза Владимир Токарев беше арестуван на 19 януари и настанен в център за краткотрайно задържане ", съобщи представител на вътрешното министерство пред държавната осведомителна организация ТАСС.

44-годишният Токарев е работил с сътрудници за заграбване на средства от строителната компания " Спецтрансстрой " и обвързваните с нея сдружения, до момента в който е бил част от нейния управнически екип в интервала 2016-2018 година

Фирмата банкрутира при започване на 2021 година, откакто загуби няколко правосъдни каузи, заведени от съветската държавна железопътна компания.

Министерството не прецизира за кяквя сума за присвояванет става въпрос в обвението.

По-рано през седмицата са били осъществени обиски в дома и офиса на Токарев и са събрани както хартиени, по този начин и цифрови доказателства за осъществени закононарушения.

Токарев стана заместник-министър на превоза през ноември 2018 година, а преди този момент е заемал няколко държавни поста, в това число заместник-министър на строителството и заместник-министър на районното развиване.

Корупцията е ендемична в Русия и през последните години бяха задържани няколко министри, заместник-министри и висши бюрократи, с цел да поддържат обществения ангажимент на президента Владимир Путин да се бори с казуса.

През септември предходната година Русия арестува заместник-министър на енергетиката по съмнение в заграбване на средства на стойност към 7,9 млн. $.

Опозиционни деятели настояват, че законът се ползва изборно, с цел да се санкционират или заплашват лица, които са изпаднали в недружелюбност пред водача Путин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР