Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова е

...
Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова е
Коментари Харесай

Андреана Атанасова е избрана за зам.-председател на Групата на ЕК за радиочестотния спектър

Заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова е определена за заместник-председател на Групата за политиката в региона на радиочестотния набор (RSPG) към Европейската комисия.

Този пост се заема за първи път от представител от Източна Европа. Групата се управлява от ръководител, подпомаган от заместник-председател. На съвещание през днешния ден, за началник бе определен Франк Крюгер, доскорошен заместник-председател на структурата.

Групата прави оферти, свързани с наличността на спектъра; хармонизацията и разпределението на честотите; здравните аспекти от въздействието върху индивида и други Тя е съвещателен орган към Европейската комисия региона на ефикасното съгласуване дейностите на страните членки в региона на радиочестотния набор, пред интернационалните организации. Друг акцент в работата на групата е решаването на въпроси за съгласуваност на спектъра сред обособени държави-членки.

Една от главните задания на групата е да предложи дейности за решение на провокациите пред страните членки в региона на стратегическото обмисляне и хармонизираното потребление на радиочестотния набор, нужен за развиването на високоскоростни мрежи за достъп от пето потомство - 5G.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР