Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда
Коментари Харесай

Зам. - министър Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019“ на община Стара Загора

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев връчи премия „ Сграда на годината 2019 " на община Стара Загора.

Общината бе отличена в категория „ Проекти свързани с развиването на градовете " за повсеместен принос в развиването на градската среда.

„ Уверен съм, че работата на строителния отрасъл ще продължи да бъде сполучлива и през идващите години и българските компании ще осъществят още доста нови значими планове в областта на архитектурата и строителството ", сподели по време на събитието заместник-регионалният министър.

Той заяви, че през идващия програмен интервал по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " се чака да бъде обезпечен подобен запас от към 3 милиарда лева за осъществяването на планове. „ Целта ни е средствата да бъдат за планове, които ще се концентрират върху потребностите и спецификите на всяка област, като по този метод финансирането ще може да доближава и до най-малките обитаеми места ", изясни Йовев.

Той подсети, че в сегашния програмен интервал за възстановяване на виталната среда по програмата са обезпечени 1,6 милиарда лева, с които се обновяват 39 огромни и междинни български градове.

„ Положителен знак и доказателство, че бизнесът и по-специално строителния отрасъл в България се развива, е фактът, че категориите в националния конкурс „ Сграда на годината " стават от ден на ден, участниците в него също ", сподели още на церемонията инженер Йовев.

„ Още по-радващо е, че измежду отличените са и здания - монументи на културата, с просветителна и спортна устременост, което демонстрира, че продължаваме да държим на полезности като обучение и нематериалност ", заключи заместник-регионалният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР