Заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев

...
Заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев награди най-добрия проект в областта на транспортната инфраструктура

Заместник- министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев връчи оценката на най-хубавия план в категория „ Транспортна пътна инфраструктура “ в границите на тазгодишното издание на състезанието "INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS.

Награди за принос в развиването на инфраструктурата на България 2018 година " За победител в категорията журито дефинира строителството на път II-18 „ Софийски околовръстен път – Западна дъга в сектор от км 0+780 до км 6+309 “, а наградата завоюва Агенция „ Пътна инфраструктура “ като възложител на строителство, а компанията “Джи пи груп “ – за реализатор на обекта. Заместник-министър Йовев означи, че с поддръжката на Европейски Съюз в страната ни бяха осъществени десетки инфраструктурни планове, с които може да се гордеем, по тази причина да се изберат най-хубавите е било извънредно сложна задача за журито.



„ Трудно се номинира най-хубавия план, тъй като в последно време и строители и проектанти получиха забележителен опит в своята активност. Нещата се случват бързо, финансирането е безпроблемно “, разяснява той.

„ Строителството на сектор 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път бе един огромен план, посредством който бяха свързани трите автомагистрали – „ Тракия “, „ Хемус “ и „ Струма “. Днес пътуването в този сектор е доста по-комфортно и безвредно, като се понижават и нездравословните излъчвания “, сподели още заместник-регионалният министър.

От името на АПИ премията получи инж.Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Той благодари на журито за високата оценка и акцентира, че през тази година АПИ ще започва тръжни процедури за към 3 милиарда лева Голяма част от тях се финансират от Европейски Съюз. Горди сме, че огромна част от обектите, в това число и наградените, са изпълнени от български компании, съобщи инж. Глосов.



Общо 2 плана на Агенция „ Пътна инфраструктура “ бяха отличени по време на церемонията. Втората премия е за рехабилитацията на пътя Асеновград - Смолян, осъществена по стратегия "Транзитни пътища V ". Тази година самодейността оценките са в 5 категории, а спечелилите са избрани от 17-членно авторитетно жури. Проектите, които са оценени са осъществени в интервала 1 януари 2016 година - 31 декември 2017 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР