Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия
Коментари Харесай

Две детски градини и училище в Гоце Делчев са обновени със средства от ОПРР

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, дружно с кметът на община Гоце Делчев- Владимир Москов и ръководителят на Общинския съвет - Димитър Балтаджиев, откриха обновената детска градина „ Радост " в града. Детското заведение е част от плана „ Обновяване на просветителната инфраструктура в гр. Гоце Делчев ", финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година " с над 6.1 млн.лв. По него е ремонтирана и детска градина „ Калинка ", обновява се и Основно учебно заведение „ Гоце Делчев ", което следва да бъде публично намерено.

Детска градина „ Радост " е строена през 1967 година и оттогава до през днешния ден са ѝ правени единствено козметични поправки. След инвестицията по Оперативна програма “Регионално развитие” постройката е изцяло осъвременена с повсеместен външен и вътрешен ремонт и съвременно дворно пространство, доставено е модерно съоръжение и обзавеждане за всички пространства, в това число интерактивна образователна техника.

Заместник - министър Николова изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените старания от локалната власт, управлението на градините и изпълнителите. „ Отчитам следващите сполучливо осъществени цели, свързани с смяната на метода и качеството ни на живот, обновяването на близките пространства и грижата за образованието на нашите деца. С тези планове ние подобряваме качеството на просветителния развой и ранното детско развиване. Важно е да вложим оптимални старания, за придобиване на познания още в ранна възраст, с цел да реализираме интелигентно общество, обградено от познания и търсещо развиване ", уточни Деница Николова.

Тя осведоми, че в Гоце Делчев следва да започват планове за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и модернизиране на инфраструктура за обществени услуги. В тях от Оперативна програма “Регионално развитие” ще бъдат вложени съвсем 5 млн.лв.

„ За последните 7 години в община Гоце Делчев са вложени над 40 млн. лева за възстановяване на инфраструктурата и градската среда по линия на европейските стратегии за районно развиване, ръководени от Министерството на районното развиване и благоустройството. В програмния интервал 2021-2027 година общината ще продължи да бъде бенефициент и по новата стратегия за районно развиване, като приоритет за района ще бъде привличането на бизнеса в взаимни планове, с които да се подтиква повишение качеството на живот на хората ", сподели още Николова.

В знак на почитание кметът на общината връчи на госпожа Николова почетния знак на Гоце Делчев и книга, отдадена на патрона на града.

По време на визитата си заместител - министърът инспектира и реновираната детска градина „ Калинка ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР