Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова участва днес в неформалното заседание

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова участва днес в неформалното заседание
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова участва в заседанието на Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи“ в Стокхолм

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова взе участие през днешния ден в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие “, което се организира в Стокхолм, Швеция.

По тематиката за правосъдното съдействие в битката против проведената престъпност България изрази поддръжка за нов инструмент на европейско ниво за трансфер на наказателни производства. Заместник-министър Павлова посочи, че предстоящ инструмент в тази област, учреден на правилото на взаимното признание, ще бъде от голяма важност за възстановяване на следствието на трансграничната проведена незаконна активност. Още повече, че това ще сътвори благоприятни условия за съгласуваност сред проверяващите органи в страните членки и ще подкрепи процеса по преценка коя страна е в най-хубава позиция да организира следствието. 
 изображение
В хода на съвещанието заместник-министър Павлова показа и позицията на България за ролята на Евроюст, като заяви  поддръжка за разширението на компетентността на Евроюст по каузи за най-тежките закононарушения на интернационалното право, като закононарушенията срещу мира и човечеството. Насърчено беше съдействието на Евроюст с трети страни, както и аналитичната активност на тази европейска организация с неоспорим принос за укрепването и развитието  на  взаимоотношението сред правосъдните органи на страните членки в битката с трансграничната проведена престъпност.

В рамките на неофициалния съвет се организира и работен обяд, по време на който министрите разискаха наказателното гонене на тежките интернационалните закононарушения в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР