Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър

...
Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър
Коментари Харесай

20 години от създаването на Бригада „Югоизточна Европа“ честваха в Лариса

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев и шефът на Щаба на защитата генерал-майор Красимир Кънев участваха в честването на 20-годишнината от основаването на Бригада „ Югоизточна Европа “. Това оповестиха от Министерството на защитата.

На събитието, което се организира в Лариса, Гърция, участваха също заместник-министърът на защитата на Албания, заместник-началниците на защитата на Гърция, Северна Македония, Румъния и Черна гора, както и голям брой публични посетители.

В рамките на честването на годишнината се състоя гала по предаването на председателството на Координационния комитет на „ Процеса на срещи на министрите на защитата от ЮИЕ “ (SEDM) от Гърция на Албания.

Отличени бяха някогашните командири и началници на щаба на бригада „ Югоизточна Европа “. От българска страна със специфичен плакет бе награден о.з. генерал-майор Петър Петров, който беше началник-щаб на бригадата при започването на активността й през август 1999 година България бе първата страна-домакин на многонационалния щаб, който беше ситуиран в гр. Пловдив.

Процесът стартира през септември 1998 година с подписването на рамково съглашение за основаване на Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа. България резервира досегашното си присъединяване в ММСЮИЕ.

Тази самодейност има значителен принос за възстановяване на доверието сред Балканските страни, взаимоотношението сред тях и интеграцията в евроатлантическите структури, както и за повишението на районната сигурност и непоклатимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР