Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен
Коментари Харесай

Отведоха зам.-министър на МОСВ на разпит заради вноса на боклук

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от постройката на Министерство на околната среда и водите в София и отведен за разпит, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Минути след 13 часа проверяващи изведоха Живков от постройката на екоминистерството, където няколко часа проверяващи и прокуратура събират материали по досъдебно производството по отношение на вноса и преработването на отпадък у нас.

Единственото, което Красимир Живков сподели е, че не е арестуван и спомага на управляващите. Живков посочи, че „ тематиката не е води, а боклуци ”.

Заместник-министърът беше доведен по-рано под ескорт в постройката на бул. „ Мария Луиза ”. Още от сутринта проверяващи организират акцията в Ботевград, влязоха и във вилата му в Правец, с цел да търсят документи, свързани с разрешителните за импорт на боклуци.

Според източници на БГНЕС, близки до проверяващите, ревизират се и известните братя Бобокови – Атанас и Пламен и тяхната “Приста ”. Братя Бобокови имат площадки за предпазване на боклуци.

БГНЕС напомня, че в средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата по отношение на водната рецесия в Перник. Той беше посочен от юристите на някогашния екоминистър Нено Димов като индивидът, чийто сектор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвинен за водната рецесия в Перник, който дълго време беше в ареста, само че в края на април пуснат по домакински арест.

Действията по следствието се правят под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева ще направи и изказване, с цел да даде детайлности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР