Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще открие

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще открие
Коментари Харесай

МОСВ ще отбележи деня на Черно море виртуално

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще открие събитие във връзка Международния ден на Черно море. Тази година то ще премине под наслова: „ Заедно за по-синьо Черно море ” и ще се организира в хибриден формат.
Във виртуалната среща на 30 октомври ще вземат присъединяване представители на Черноморската комисия, офиса на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, ОЧИС, Световната банка, парламентаристи, представители на локалната власт, университетски среди и други.
 Организации желаят от Министерство на околната среда и водите незабавни ограничения против пластмасовото замърсяване Организации желаят от Министерство на околната среда и водите незабавни ограничения против пластмасовото замърсяване
Днес, 28 април, в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) ще бъде импортирана петиция, подкрепена с над 19 000 подписа. С нея хората...
В рамките на събитието ще бъдат маркирани дългогодишните за опазването на Черно море и постигнатите резултати. Ще се обсъдят и вероятностите за възстановяване положението на морската среда в дълготраен аспект и бъдещи начинания за съдействие.
По време на събитието ще бъдат оповестени и резултатите от класирането на планови оферти по „ Малка грантова скица за ограничения за понижаване на морските боклуци “ на Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “, финансирана от ФМ на ЕИП.
На 31-ви октомври 1996 година, на интернационално равнище е подписан Стратегическият проект за деяние за възобновяване и запазване на Черно море. Планът е по отношение на Конвенцията за запазване на Черно море от замърсяване (т. нар. Букурещка Конвенция) подписана през 1992 година от шестте черноморски страни - България, Грузия, Русия, Румъния, Турция и Украйна. Отбелязването му целии методите за неговото запазване. Поради своята специфичност Черно море е една от най-уязвимите морски екосистеми в света. За да бъдат непокътнати неговата жизнеспособност и запаси все по-неотложна става потребността интензивните човешки действия в морето да бъдат доста деликатно преценени и по-щадящо прилагани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР