Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов бе официален гост

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов бе официален гост
Коментари Харесай

Заместник-министър Андонов бе гост на откриването на световното първенство по парашутизъм

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов бе формален посетител при откриването на 35-ото международно състезание по парашутизъм за мъже, дами, юноши и девойки, което се организира от 24 до 31 август на Летателен център с. Ерден край Монтана. Организатори на събитието са Българският народен аероклуб и Аероклуб Монтана със съдействието на централната и локални управляващи.

„ За мен е наслаждение да поздравя уредниците за чудесно свършената работа и да благодаря на жителите на община Монтана за съпричастността и поддръжката. Добрият опит от организацията на европейското състезание през 2015 година ни дава всички учредения да имаме вяра, че и този шампионат ще затвърди статута на България като отличен хазаин на огромни надпревари “, съобщи зам.-министър Андонов.

Той пожела триумф на спортистите от целия свят и изрази вярата си за чудесно показване на българските състезатели, които са с цялостен тим във всички дисциплини.

Над 350 състезатели от 37 страни ще се състезават за оценките в класическите дисциплини приземяване в цел и акробатика. Сред тях са легендите във въздушния спорт американката Шерил Стърн с над 21 хиляди скока в кариерата си и Олга Лепезина от Русия – многократна международна и европейска шампионка.

Женският народен тим на България сега е на пето място в международната класация, а трима наши спортисти са в първите 30 на самостоятелното класиране.

Първенството беше намерено от народния представител Красимир Велчев, който е и ръководител на изпълнителния комитет на шампионата. На събитието участваха още депутатът Ирена Димова, заместник-кметът на Монтана Станислав Станоев, командирът на 68-ма бригада „ Сили за специфични операции” бригаден военачалник Явор Матеев, Елизабет Микълсен – вицепрезидент на комисията по парашутизъм към Международната федерация по въздушни спортове, Ангел Стаменов – ръководител на Българския народен аероклуб и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР