Заместник-министърът на минното дело и търговията на Иран каза пред

...
Заместник-министърът на минното дело и търговията на Иран каза пред
Коментари Харесай

Първата Dacia Logan може да бъде върната на конвейера

Заместник-министърът на минното дело и търговията на Иран сподели пред кореспонденти за връщането в произвеждане на модела Tondar 90, или първото потомство Logan. Колата ще се прави с нови локални или задгранични силови елементи, от идната година, написа Khodro Bank.

За този автомобил се обмислят и съветски мотори. Говорим за 8-клапанов атмосферен 1.6-литров мотор на АвтоВАЗ, прочут с кодовото означение ВАЗ-11182. Вторият мотор е 16-клапанов с размер 1.6 литра и с код VAZ-21129, а третият е 16-клапанов с размер 1.8 литра с код VAZ-1179.

След въвеждането на широкомащабни наказания против Русия и отдръпването на редица европейски, японски и корейски автомобилни производители, руснаците нямат различен избор, с изключение на да купуват нови коли от АвтоВАЗ и някои китайски компании, както и нови европейски, японски и корейски коли които се внасят импровизирано през трети страни, написа изданието.
`Първата

Ако Tondar 90 се върне на поточната линия, тогава най-хубавият вид за него би бил инсталирането на 1.6-литрови мотори. Ако руснаците си сътрудничат с Иран и решат проблемите с доставката на части, те въпреки всичко ще могат доста да усилят производството на силови елементи и скоростни кутии.

Иранците могат също по този начин да комбинират тези мотори със лична 5-степенна механична скоростна кутия 5F18, създавана от Saipa и Iran Khodro, или с ръчната скоростна кутия 5F18, създавана от Mega Motor.

Иранският тръст Saipa има и " усъвършенствана " версия на първия Logan, с по-модерен дизайн и с емблемата на Renault, само че иранците не съумяха да я създадат серийна. Каква тъкмо кола желаят да вършат иранците - не се оповестява в материала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР