Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховната

...
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховната
Коментари Харесай

Вилагейт: Строена ли е с европари луксозна къща на зам.-министър Манолев?

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка откакто Върховната касационна прокуратура стартира инспекция във връзка медийни изявления, в които се твърди че има вила в региона на Сандански с минерален басейн, построена с пари от европроект
Според изявленията вилата на Манолев е построена като къща за посетители, финансирана с 400 000 лв. по програмата за селските региони.
bTV е потърсила за коментар някогашния зам.-директор на фонд „ Земеделие” Виолета Александрова по отношение на това какви са наложителните условия за къщите за посетители. Тя е обяснила, че е належащо да има осведомителна табела, че е построена по програмата, да действа, да има назначен личен състав - това елементарно се потвърждава със информация в Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите.
" Оказва се, че даже и да желаеме, е невероятно да си наемем стая в къщата за посетители. На видно място не намираме и табела, от която да стане ясно какъв брой средства е отпуснала Европа за къщата. А името на Александър Манолев не попада на никое място ", твърди кметът. Кирил Котев изясни, че в годините обратно е плащан туристически налог.
„ Ходил съм при хора, които са туристи, и с Александър Манолев съм ходил и при други хора, които са били, и съм се виждал с тях”, сподели още кметът Кирил Котев.
Когато фонд „ Земеделие” приема обекта и превежда парите, Манолев е бил зам.-министър на туризма. От Фонда са почнали инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР