Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховна

...
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховна
Коментари Харесай

Имот на прицел: Строена ли е с европари вила на зам.-министър

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка откакто Върховна касационна прокуратура стартира инспекция във връзка медийни изявления, в които се твърди че има вила в региона на Сандански с минерален басейн, построена с пари от европроект.

Снимка: btvnovinite.bg

Според изявленията вилата на Манолев е построена като къща за посетители, финансирана с 400 хиляди лв. по програмата за селските региони.
Александър Манолев подаде оставка като зам.-министър на стопанската система Оставката му е призната от премиера Бойко Борисов
Попитахме някогашния зам.-директор на фонд „ Земеделие” Виолета Александрова какви са наложителните условия за къщите за посетители.

Тя изясни, че е належащо да има осведомителна табела, че е построена по програмата, да действа, да има назначен личен състав - това елементарно се потвърждава със информация в Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите.

Снимка: btvnovinite.bg
Оказва се, че даже и да желаеме е невероятно да си наемем стая в къщата за посетители.
На видно място не намираме и табела, от която да стане ясно какъв брой средства е отпуснала Европа за къщата. А, името на Александър Манолев не попада на никое място, твърди кметът. Кирил Котев изясни, че в годините обратно е плащан туристически налог.

„ Ходил съм при хора, които са туристи, и с Александър Манолев съм ходил и при други хора, които са били и съм се виждал с тях”, сподели още кметът Кирил Котев.

Когато фонд „ Земеделие” приема обекта и превежда парите, Манолев е бил зам.-министър на туризма.

Снимка: btvnovinite.bg
От фонда оповестиха за bTV, че са почнали инспекция още след медийните изявления в средата на април и че планът към момента е под наблюдаване, което изтича през октомври. Фондът ревизира бенефициента, който не е Манолев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР