Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка заради купен на

...
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка заради купен на
Коментари Харесай

Още една оставка заради скандала с имотите, КПКОНПИ проверява всички сделки

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка поради платен евтино апартамент от " Артекс ". Премиерът Борисов е приел оставката и я е подписал дружно с тази на зам.-министърката на спорта Ваня Колева. Антикорупционната комисия ревизира всички покупко-продажби, с които компанията е продавала жилища през последните 3-4 години, заяви ръководителят й Пламен Георгиев. Национална агенция за приходите също вършат разбор на договорите за покупко-продажба сред представители на властта и компанията за първокласни парцели.

 КПКОНПИ ще ревизира покупко-продажбите на КПКОНПИ ще ревизира покупко-продажбите на "Артекс " за последните 3-4 години
Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев разгласи, че ще изиска всички документи по отношение на покупко-продажбата на жилища от „ Артекс "...

Прокуратурата е дала 20 дневен период за инспекция на покупко-продажбите, с които Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева са купили жилищата си от " Артекс ". От комисията допускат, че ще им би трябвало най-малко месец, с цел да имат частични резултати, тъй като работата е доста.
Пламен Георгиев, ръководител на КПКОНПИ: Ние пожелаваме всички документи по отношение на покупка-продажбата на жилища от компания " Артекс " от мисля, че 3 или 4 години обратно. - 00:04:58 - И ще проучваме дали има и други лица, които също са купували от тази компания.  Премиерът освободи от служба Красимир Първанов Премиерът освободи от служба Красимир Първанов
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов е освободен от служба със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, оповестиха от Министе...

Така измежду проверяваните лица ще се окаже и Красимир Първанов, който през днешния ден сутринта подаде оставка от поста зам.-министър на енергетиката.
Красимир Първанов: И като длъжностно лице, и като член на това държавно управление, аз смятам, че би трябвало да напусна кабинета. С което да предотвратя омърсяването на мен и моите сътрудници.
Първанов е представител на " Обединени патриоти " и споделя, че не е съгласувал оставката си нито с дребната коалиция, нито с водача на НФС Валери Сиеонов, от чиято квота е в кабинета. Купил е жилище от 150 кв. с два гаража в столичния квартал " Изток " за 616 евро на кв. метър. Твърди, че е платил пазарна цена.

Красимир Първанов : Това е покупка на зелено, покупка, която в следствие се предава на недодялан градеж. И към сегашния миг жилището се намира в това положение.  Национална агенция за приходите прави разбор на покупко-продажбите на Национална агенция за приходите прави разбор на покупко-продажбите на "Артекс "
Националната организация за приходите прави разбор на покупко-продажбите на компания "Артекс " поради продадените парцели на преференциални цени. От приходната организация об...

Анализ на покупко-продажбите сред " Артекс " и представители на властта вършат и в Национална агенция за приходите. От приходната организация са безапелационни, че няма данъчни и осигурителни отговорности на компанията, които да са опрощавани през годините. Антикорупционната комисия ревизира и всички благоприятни условия за спор на ползи.
Пламен Георгиев, ръководител на КПКОНПИ: Искаме всички разрешителни, които са издавани на тази компания. Анализираме всичко, законопроектите, които са импортирани, които вероятно биха облагодетелствали тази компания. Искаме да разровим до край всичко, с цел да установим кои лица са пазарували от компания " Артекс " и на какви цени.
Според изявления в медиите на цена от 93 хиляди лв. брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов - Елисавета е купила 172 кв.м. жилище и два гаража от " Артекс ". От Антикорупционната комисия разясниха, че нямат съображение да ревизират договорката, тъй като тя е от април 2013 година, когато двамата не са били семейство. Лозан Панов е в отпуска и е отвън страната дружно със брачната половинка си. По тази причина не го открихме за коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР