Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал

...
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал
Коментари Харесай

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е подал молбата си за овакантяване на поста тази заран в Министерския съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Вчера името на Първанов изплува в абсурда " Апартаментгейт ". Зам.-енергийният министър си е купил апартамент на към този момент доста известната улица " Тинтява " - малко над 149 кв. метра, дружно с два гаража – 31 кв. метра и съвсем 19 кв. метра, като е платил малко над 240 хиляди лв., което значи единствено по 616 евро на квадрат.

Първанов нашумя около аферата АЕЦ " Белене " - той беше някогашен изпълнителен шеф на НЕК, а всички огромни работодателски организации се сплотиха против кандидатурата му за зам.-министър.

Причината – сключване на съглашение за " Белене " (анекс 12), който стана едно от основанията България да бъде наказана да заплати 620 млн. евро на Русия. Анексът обрисува съответни финансови задължения по плана от НЕК. Заради въпросния автограф под анекса Първанов беше уволнен по времето на първото държавно управление на Бойко Борисов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР