Заместник-министър Тодор Джиков, представители на Асоциацията българските застрахователи (АБЗ) и

...
Заместник-министър Тодор Джиков, представители на Асоциацията българските застрахователи (АБЗ) и
Коментари Харесай

Обсъждат се мерки за разширяване на броя на застрахованите земеделски производители

Заместник-министър Тодор Джиков, представители на Асоциацията българските застрахователи (АБЗ) и Комисията за финансов контрол (КФН) разискаха ограничения за разширение на броя на застрахованите аграрни производители. " Целта е да реализираме съответното им компенсиране освен при неподходящи климатични условия, само че и при разнообразни пазарни разтърсвания ", означи заместник-министър Джиков.

Основна тематика на срещата бе използването на схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция, както и вероятни промени, които да ускорят и улеснят използването й. От АБЗ показаха образци за настоящи ограничения в страни членки на Европейския съюз при застраховането против градушки и слана.

Застрахователите акцентираха, че постигането на по-голям обсег при застрахованите производители и площи ще докара до по-широко систематизиране на риска и по-добри цени. Участниците в срещата дискутираха и въпроса дали да има наложителен детайл при застраховането на земеделската продукци.

" Необходимо е да разработим настоящ механизъм за новия програмен интервал в интерес на земеделците, като отчетем къде ще се срещнат ползите на страната, на стопаните, и на застрахователите ", сподели в умозаключение заместник-министър Джиков.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР