Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на

...
Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на
Коментари Харесай

Каракачанов на едноседмична визита в Щатите


Заместник-министър ръководителят по публичния ред и сигурността и министър на защита та Красимир Каракачанов ще организира работно посещаване в Съединени американски щати в интервала 03-10 октомври 2020 година Посещението е планувано в подтекста на напъните на двете страни за задълбочаване и разширение на двустранното отбранително съдействие според рамката на стратегическото партньорство, оповестена от министър-председателя на Република България Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп (25.11.2019 г.).

В рамките на аудиенция та във Вашингтон ще се организира среща сред министъра на защита та на Република България и секретаря по защита та на Съединени американски щати Марк Еспер. Акцентите на полемиката сред двамата министри ще бъдат подписването на 10-годишната Пътна карта за съдействие в региона на защита та сред Съединени американски щати и Република България, проектите за рационализация на българските Въоръжени сили, както и районните аспекти на стратегическата среда на сигурност, в това число бъдещите проекти на Съединени американски щати по отношение на структурата на силите им. Пътната карта има за основа и надгражда Споразумението за съдействие в региона на защита та (ССОО) от 2006 година, като задава рамка за непрестанно развиване на качествата и готовността на българските Въоръжени сили посредством стабилно съдействие в региона на защита та с небосвод 2030 година

Предвидени са и срещи с представители на управлението на Държавния департамент, както и с шефа на Агенцията за съдействие в сигурността и защита та (DCSA) и срещи в Сената на Съединени американски щати.

След привършване на срещи те във Вашингтон, българската делегация ще отпътува за Нешвил, щата Тенеси, където ще бъдат извършени срещи в Командването на Националната армия на Съединени американски щати – щата Тенеси, както и с губернатора на щата. Посещението в Нешвил е израз на отличното съдействие сред министерствата на защита та и въоръжените сили на двете страни по линия на Програмата за партньорство с Националната армия на щата Тенеси.

Програмата за партньорство стартира по самодейност на Националното бюро на армията на Съединени американски щати през 1993 година. В рамките на 25-годишното партньорство с Националната армия на Съединени американски щати - щата Тенеси са извършени над 550 мероприятия. През последните години напъните на двете страни са ориентирани към създаване на качества, свързани с оперативната съвместимост; развръщането на Сухопътните войски; военната медицина; повишение на качествата на силите за специфични операции; въздушни операции; логистика; киберсигурност и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР