Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна Николова е

...
Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна Николова е
Коментари Харесай

Министър Николова се срещна с представители на обединение Бъдеще за туризма

Заместник министър-председателят и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и разиска държавната поддръжка за бизнеса с представители на обединяване „ Бъдеще за туризма “.

Фокус на работната среща бяха както ограниченията на държавното управление ориентирани към бизнеса за превъзмогването на рецесията, по този начин и диалози за последващи начинания, за които браншът има потребност от държавна поддръжка. В полемиката участваха представителите на обединението- Павлина Илиева, Свидна Динева, Емил Абазов и Георги Пасев.

Браншът е предпочитан за мен и ще работя в негова поддръжка и в тясно съдействие, акцентира вицепремиерът Николова. Тя добави още, че туризмът е предпочитан за държавното управление и се търсят интензивно благоприятни условия за подпомагането му в тази толкоз предизвикателна година. По време на срещата вицепремиерът показа пред събеседниците си известието от Европейската комисия (ЕК) за утвърждение на целево субсидиране на чартърните полети, проведени от туроператорите до България. Одобрението на схемата от Комисията беше наложително изискване за използване на държавната антикризисна мярка, с която се отпускат по 35 евро за всяка седалка от чартърна линия пренасяща туристи до страната.

Вицепремиерът Николова осведоми още, че с решение на кабинета хора от Молдова, Северна Македония, Кувейт, Сърбия, Израел, Албания, Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора ще бъдат допускани в страната против PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в България. По думите й ще се водят дейни договаряния за разширение на броя на страните, от които ще може да се идва у нас без спомагателни карантинни ограничения.

Марияна Николова прикани българите да изберат родното Черноморие

В рамките на полемиката представители на сдружението показаха свои оферти, които да подкрепят туристическия сектора. Едно от настояванията им е удължение на периода, в който туроператорите са задължени да върнат предплатени средства на потребителите. Бизнесът упорства и за опция да им бъде предоставена грантова скица в размер на 10% от оборота за предходната година. Според тях тя ще им помогне да запазят бизнеса си сега и бъдещото им действие.

Това което желая да ви уверя е, че още през днешния ден вашите оферти ще бъдат прегледани, съобщи вицепремиерът Николова. И добави, че се надява на взаимна градивна работа, с която да се търсят навременни и работещи решения в интерес на бизнеса. Вицепремиерът Николова показа на срещата днешното решение на държавното управление за понижаване на Данък добавена стойност за туроператорите на 9%. Предстои предлагането да бъде гласувано от Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Марияна Николова организира срещи с представители на туристическия бранш
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР