Заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан

...
Заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан
Коментари Харесай

Министър Караджов ще участва в дискусия за тунела под връх Шипка

Заместник министър-председателят и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и Борислав Сандов, заместител министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, са поканени на дискусия за бъдещето на плана за създаване на тунел под връх Шипка. Поканата е от кмета на Габрово Таня Христова и ръководителят на Общински съвет Габрово Климент Кунев. Дискусията ще се организира в границите на съвещанието на локалния парламент на 27 януари, оповестиха от пресцентъра на общината.

В поканата те са предложили да срещнат на терен министрите с построената към този момент довеждаща огромна инфраструктура по Проект „ Обход на гр. Габрово ”, чиято последна фаза би трябвало да бъде строителството на тунела под Шипка.

Министър Гроздан Караджов е приел поканата за присъединяване в полемиката. От встъпването в служба той разгласи, че счита да разпореди ново планиране за тунела под Шипка, с цел да се направи с по две ленти в посока. Според него в тунела би трябвало да има двулентов път, идващ габарита на целия път от Русе до Велико Търново, който да мине под планината и да продължи по този начин и на юг. Тунел под Шипка се дава обещание още от 2013 година, само че към днешна дата няма нито механически план, по който да стартира строителството, нито е обезпечено финансирането, заяви министър Караджов.

Във връзка с епидемиологичната конюнктура в града и невъзможността за свободен достъп до съвещанието, жителите, които желаят, могат да зададат към министър Караджов въпроси по тематиката за тунела под Шипка посредством линка  до 25 януари.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР