Заместник-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде

...
Заместник-министър на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде
Коментари Харесай

Подалата оставка зам.-министърка смята, че е била сготвена

Заместник-министър на труда и обществената политика Росица Димитрова, която подаде оставка по-рано през днешния ден след скандал със безценен билет за командировка, счита, че е била " сготвена " от някого.

Пред bTV тя съобщи, че през нощта не е спала, а на сутринта е взела решение за оставката, откакто е видяла реакцията на обществото и „ неприятните неща, които се пишат”.

Поканата за конференцията в Ню Йорк е от март. Първоначално България не има намерение да изпраща представител, макар че страната ни е ръководител на форума.

Седмица преди събитието общественият министър със своя заповед командирова Росица Димитрова и още един представител на ведомството. „ Може да не е било редно, само че аз съм си изпълнила уговорката при командироването ми на тази конференция, която в действителност е доста важна”, посочи Димитрова пред bTV.

Самолетният ѝ билет, платен в последния миг за към 8 хиляди лв., съответства с митингите на родители на деца с увреждания. „ Да, безценен е, и на мен не ми харесва, че е толкоз безценен, само че аз нямам виновност, че е платен подобен билет. Аз не вземам участие в тези процедури да предпочитам какъв билет да се купи”, безапелационна беше Димитрова. По думите ѝ най-вероятно е била „ сготвена”, а на въпроса кой и за какво, отговори: „ Някой, който най-вероятно изпитва наслаждение от такива неща”.

Преди да стане заместник-министър, Росица Димитрова е заемала експертни и управителни постове в здравната и обществена сфера във Велико Търново. Била е и учител в Медицинския лицей там. След абсурда фамилията ѝ я предизвиква да подаде оставка.

„ Самите те ми споделят: „ Откажи се, не си заслужава, толкоз старания полагаш в годините, не заслужаваш това”. Това ми го сподели синът ми, стана ми доста неприятно”, призна Росица Димитрова през сълзи. „ Дано моята оставка успокои обществото”, сподели тя.

След като се раздели с министерството, Димитрова ще се върне да работи още веднъж в общината във Велико Търново.

По-рано през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи срещу оставката на Димитрова.


Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР