Заместник-министър, който Корнелия назначила, за да ѝ е верен в

...
Заместник-министър, който Корнелия назначила, за да ѝ е верен в
Коментари Харесай

Зам.-министър на Нинова се натискал да влиза в служебния кабинет

Заместник-министър, който Корнелия назначила, с цел да ѝ е правилен в партийните гласувания, цяла седмица правил опити да не бъде отстранен от Министерството на земеделието. Става въпрос за Момчил Неков, по-известен с прякора „ 15/15”, по тази причина че стана народен представител поради изборна неточност през 2014 година

Когато назначаваше министри и заместник-министри в проваления кабинет на Кирил Петков, Корнелия Нинова постави хора, които ѝ се кълнели в политическа честност и смирение. Изборната неточност „ 15/15” се озовал на пост в аграрноро министерство, откакто е натиснал силистренски предприемач, с който Корнелия Нинова била в положителни връзки, съгласно източници от партията.

Неков стана прочут с това, че след свада със собствен сътрудник в министерството, се е стигнало до ръкопашен пердах. При случката, Неков бил разкървен със цепната вежда и излезнал в двуседмичен отпуск по-късно, с цел да се възвръща.

Некомпетентността му стана пословична. Браншът оставал постоянно в неразбиране какво се мъчи да каже заместник-министърът, тъй като хем ставало ясно, че не схваща тематиката, хем се мъчи да каже нещо сякаш значимо, хем няма потенциал за това. Освен това забавял ужасно доста работата на подупечните си, от което били пострадали голям брой преписки, значими за производителите и за селските общности.

При назначението на заместник-министри през тази седмица, Неков твърдял пред чиновници на министерстово, че не било несъмнено, че ще си върви и че щял да приказва на верните места. Няколко дни под ред бил нервозен и излизал сякаш на значими срещи. Останал тъжен, като видял, че е освободен от служебния министър-председател и че кариерата му завършила.

Всъщност Корнелия Нинова му е била вдигнала мерника и на два пъти е щяла да го изхвърля от министерството. Защото вредил на имиджа на министъра и на самата нея. В началото на тази седмица Нинова даде ясно да се разбере, че не желае „ нейни хора” да бъдат в служебния кабинет на Радев - нито министри, нито заместници. Явно Момчил Неков не е от нейната свита и по тази причина му се наложило да върви да се моли да остане.

Екип на Скандал
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР