Заместник-командирът на батальона "Азов" Святослав Паламар обяви днес, че последната

...
Заместник-командирът на батальона "Азов" Святослав Паламар обяви днес, че последната
Коментари Харесай

Драма с бойци от батальона Азов, Украйна се моли на САЩ

Заместник-командирът на батальона "Азов " Святослав Паламар разгласи през днешния ден, че последната украинска военна част, която се държи в разрушения пристанищен град Мариупол, ще се съпротивлява на съветските сили, до момента в който може, макар дефицита на храна, вода и медикаменти, съобщи Асошиейтед прес.

На видеоконференция с присъединяване на представители на украинските управляващи и американски генерали Паламар прикани Съединени американски щати да помогне за евакуирането на към 600 ранени бойци от завода "Азовстал " и за извеждането на останалите украински бойци от комплекса, който е последният бастион на съпротивата в Мариупол.

Преговорите за освобождение на украинските бойци от "Азовстал " са "изключително сложни ", съобщи вицепремиерът Ирина Верешчук, представена от ДПА.

Тя даде обещание да бъде направено всичко допустимо за спасяването на военните. "Възможно е (обаче) резултатът да не удовлетвори всички ", предизвести в това време Верешчук.

Представители на украинските управляващи оповестиха за тежки сражения и нови жертви в Донбас - промишления източен украински район, който Русия си е сложила за цел да превземе.

Един граждански е бил погубен, а 12 - ранени, при съветски артилерийски обстрел по град Авдеевка в Донецка област, сподели губернаторът на източния украински район Павло Кириленко.

Трима индивида починаха при обстрел в село Шебелинка, Харковска област, съобщи ДПА, като се базира на локалните управляващи.

Двама цивилни бяха убити от съветската артилерия в Луганска област, заяви администрацията на губернатора.

Боевете в Донбас набират мощ. Според представители на западни държавни управления съветската войска не реализира необикновен прогрес в своята атака, а освен това се чака украинската опозиция да стане още по-ожесточена, отбелязва ДПА.

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова от своя страна заяви, че приготвя 41 каузи по обвинявания във военни закононарушения против съветски бойци, съобщи АП.

Тя не посочи какъв брой от обвинените ще бъдат съдени задочно.

Вчера съветски боен бе изправен пред украински съд за първи път от началото на войната на 24 февруари. Вадим Шишимарин, на 21 години, ще бъде съден за убийството на невъоръжен украински граждански при започване на нашествието.

Венедиктова сподели, че другата седмица евентуално ще са предварителните чувания на още двама обвинени, които се намират на украинска територия.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Организация на обединените нации е записала гибелта на повече от 3500 цивилни. Повечето наблюдаващи обаче считат, че убитите са доста повече, отбелязва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР