Заместник-кметовете на Асеновград Стоян Димитров и Петър Петров направиха оглед

...
Заместник-кметовете на Асеновград Стоян Димитров и Петър Петров направиха оглед
Коментари Харесай

Чисто нов асансьор за хората с физически увреждания от Дома в Асеновград

Заместник-кметовете на Асеновград Стоян Димитров и Петър Петров направиха оглед на новия асансьор в Дома за възрастни хора с физически увреждания в града. Потребителите на услугата към този момент могат независимо да се придвижват до другите етажи на постройката, както и да слизат сами или надлежно - да бъдат подкрепени от личния състав - безвредно да доближат до двора. Съоръжението ще може да се употребява от всички 40 консуматори. " Асансьорът в този дом е бил инсталиран през далечната 1996 година Тогава е въведен и в употреба. Доста проблеми имаше в годините. Същевременно, беше затруднено обслужването на асансьора заради липса на части за поддръжката му. Надяваме се посредством монтирането на новото оборудване да допринесем за комфорта на потребителите тук, които са в неравностойно състояние и по тази причина се постанова да употребяват обществената услуга, предлагана от община Асеновград ", сподели пред медии през днешния ден заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров.



" Едно голямо благодаря към сътрудниците, които спомагаха това да се случи. Този асансьор ни е извънредно неотложен и много улеснява достъпа на хората до двора, етажите и столовата. Щастливи сме, че това се осъществя с помощта на поддръжката на община Асеновград ", сподели на собствен ред, Даниела Стоицова - шеф на обществената услуга.

Домът за пълнолетни лица с физически увреждания в Асеновград съществува от 1958 година От 1996 година обществената услуга се обитава в новопостроена монолитна постройка с потенциал от 40 места. Един от главните проблеми беше асансьорът, който в резултат на дългогодишната му приложимост бе в извънредно амортизирано положение. А подмяната на части, които поради годината на произвеждане на асансьора, ставаше все по-трудна. Поради това, община Асеновград създаде и кандидатства с план „ Доставка и монтаж на профилиран асансьор за Дом за пълнолетни лица с физически увреждания - гр. Асеновград ” пред Фонд " Социална протекция ". Общата му стойност е в размер на 49 962 лв. с Данък добавена стойност. От тях, 44 965,80 лв. - средства от Фонд „ Социална протекция ” и 4996,20 лв. - съфинансиране на община Асеновград. Цялата сума бе предопределена за доставка, ремонт на остарелия и монтаж на новия профилиран асансьор плюс съпътстващите строителни действия. Към днешна дата оборудването е сертифицирано и към този момент е в употреба и се употребява от всички жители и чиновници на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания.
 Търсят най-значимата доброволческа самодейност в Асеновград Търсят най-значимата доброволческа самодейност в Асеновград
Община Асеновград и Градска библиотека ”П. Хилендарски ” афишират конкурс за самодейност, осъществена благодарение на доброволци...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР