Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров връчи

...
Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров връчи
Коментари Харесай

Община Асеновград зарадва столетница от Орешец с подаръци

Заместник-кметът по филантропични действия в Асеновград инженер Петър Петров връчи плакет и насочи привет към 100-годишна жителка на общината. Баба Йорданка Вълчева ще отпразнува юбилея си на следващия ден, 27-ми август. В по-голямата част от живота си столетницата е живяла в асеновградското село Орешец. Към днешна дата тя към този момент е дружно със фамилията си в Крумово.



Баба Данче не чува доста добре, само че е витална и има тонус, споделят нейните близки. Излиза на двора всеки ден и се оправя съвсем сама с домашните си отговорности. Дълги години е работила в тогавашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Поради проблемите си със слуха не гледа телевизия, само че другояче демонстрира любознание за събитията. Иска да й описват какво се случва по света всеки ден, както и за какво има война. Синът й показа, че 100-годиината му майка се е зарадвала доста от обстоятелството, че ще получи жест от община Асеновград във връзка юбилея й и с неспокойствие чака подаръците.



Освен особено квалифициран за Йорданка Вълчева плакет, инженер Петров сервира букет цветя и парична помощ в размер на 500 лв.. От свое име и от името на кмета на общината лекар Христо Грудев, заместник-кметът пожела на баба Данче да е още дълги години здрава и да се радва на любовта и грижите от своите близки хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР