Заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт и градска мобилност“

...
Заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт и градска мобилност“
Коментари Харесай

София посрещна влака експрес „Свързана Европа“

Заместник-кметът на Столична община по направление „ Транспорт и градска подвижност “ участва на посрещането на влака Connecting Europe Express (Експрес „ Свързана Европа “) в София, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Експресът ще свърже алегорично цяла Европа, започва своето пътешестване от Лисабон, Португалия, като страна председателстваща Съвета на Европейския съюз, и ще премине през столиците на страните членки на Европейски Съюз в пeриода до 7-ми октомври, когато ще приключи пътуването си в Париж.

Connecting Europe Express стопира в над 100 обитаеми места по време на петседмичното си пътешестване. По маршрута на влака са планувани разнообразни разяснителни акции и полемики за изгодите от железопътния превоз и какво би трябвало да бъде направено, с цел да се трансформира в желан за пасажерите и бизнеса.

Темата за намаляването на нездравословните излъчвания от превоза е все по-актуална и дискутирана на европейско равнище. През 2019 година Европейска комисия показа концепцията за използване на така наречен Зелена договорка, която постанова съществени ограничения за дейно потребление на ресурсите и понижаване на замърсяването. Амбициозният проект е до 2050 година Европа да бъде екологично неутрална от въздействието на въглеродни излъчвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР