Заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова е взела днес

...
Заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова е взела днес
Коментари Харесай

Зам.кмет се включи в битката с вируса

Заместник-кметът на Община Шумен доктор Светлана Маркова е взела през днешния ден неплатен отпуск и отива в МБАЛ - Шумен с цел да оказва помощ на сътрудниците си от първа линия в битката с COVID-19. Новината заяви на стената си във фейсбук общинският консултант Даниела Русева.

“Влиза в Коронавирус отделенията на МБАЛ с цел да оказва помощ на сътрудниците си, лекари, които изнемогват.Истинският Човек, демонстрира своята Човещина при рецесия като тази. Просълзих се. Респект и реверанс пред всеотдайността! За положителното би трябвало да се приказва с цел да става то все по- заразно, а не вирусът. ” – написа прочувствено в профила си във фейсбук общинската  съветничка Русева, която е политически конкурент на доктор Маркова.

" Вярно е, излязох в неплатен отпуск и на следващия ден си преустановявам неплатения отпуск в МБАЛ – Шумен, удостовери пред " Агенция Монитор " късно вечерта в четвъртък доктор Светлана Маркова.

Според предварителните диалози, които е имала с шефа на МБАЛ – Шумен доктор Димитър Костов заместник-кметът ще се включи в екипа на преходното поделение, където се одобряват пациентите със признаци на ковид, които чакат резултата си.

“Знам, че може да има разнообразни мнения: Ха, физиотерапевт ще лекува заболели с ковид. Лекари няма, трябват ръце. Ако чакаме единствено пулмолози и инфекционисти да са в борбата с COVID-19 няма да се оправим.

Все отново ние сме лекари, а там, където е нужно, ще потърсим експертите. ” – разяснява доктор Маркова, смутена от неочаквания звук в обществените мрежи във връзка на нейното решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР