Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването
Коментари Харесай

В ОУ “Отец Паисий“ – Разград откриха STEM център

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе посетител на откриването на STEM център в ОУ “Отец Паисий “-Разград през днешния ден.

Събитието бе отдадено на 127-та годишнина от основаването на образователното заведение.

Г-жа Расим пожела на възпитаниците на учебното заведение, които сега са 170, да са здрави и ученолюбиви, самоуверено да следват фантазиите си. Тя поздрави управлението на образователното заведение за това, че, съхранявайки традициите, е поредно и във връзка с използване на новаторски подходи в образованието. Въвеждането на технологиите в образованието е опция учениците да преоткрият образователните предмети и да подходят креативен към образованието си – разяснява заместник-кметът Хабибе Расим.
След приветствията от формалните посетители, след които бяха и регионалният шеф Деян Димитров, началникът на РУО на МОН Ангел Петков и ръководителят на Синдиката на българските учители Рада Нейчева, шефът на ОУ “Отец Паисий “ Мирослав Минков преряза лентата на новата облага за учебното заведение и сподели на формалните лица двете образователни стаи, в които ще се организира STEM образование. Те са построени с финансиране от Националната стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “, ОУ “Отец Паисий “ е единственото учебно заведение в община Разград с утвърден план по тази стратегия. Финансирането е на стойност 50 000 лева По една от стените на двете стаи – Космос и Природа – са тематично изрисувани от учителката по изобразително изкуство Милена Христова. Работата в STEM центъра покрива тематики от образователното наличие по Човекът и природата, Технологии и предприемачество, свързани със знанията за транспортните средства, екология, различни енергийни източници, физични сили, конструиране, както и тематики от образователното наличие по изобразително изкуство. В STEM центъра учениците ще се слагат в дейна позиция, което ще ги научава да ползват знанията в дейности или артикули.По време на визитата си в STEM центъра гостите на празника имаха опция да се чуят децата от Училищния хор с началник Адриан Маджаров. Гостите разгледаха и останалите образователни стаи в ОУ “Отец Паисий “, картините на известни български художници, изложени в коридорите, както и част от учебния двор, в който в навечерието на патронния празник, всеки клас е засадил иглолистно дърво, за което ще се грижи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР