Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и жителите на село Островче за 120-годишнината на НЧ ”Слънчев лъч 1902”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и жителите на село Островче за 120-годишнината на НЧ ”Слънчев лъч 1902 ”.

Той бе посетител на тържеството, което бе проведено пред читалището в селото.

„ Това читалище е в действителност безоблачен лъч освен за жителите на селото, а и на общината. Поздравления за дейностите, които развивате като едно от най-дейните читалища в общината. Не единствено съхранявате българския дух и просвета, само че и носите модерна информация на жителите на Островче. Бъдете здрави, с възторг пазете искрицата на просветлението в това село и все по този начин сполучливо продължавайте да представяте читалището и Община Разград в България и по света. ” – обърна се към читалищните дейци заместник-кметът Добрин Добрев.

Приветствия насочиха и ръководителят на читалищното настоятелство Цена Трифонова и кметският наместник Лина Тодорова.

Секретарят на читалището Хриска Гамишева разгласи една от последните начинания на читалището – възобновяване на чешмата „ Бежана ” в местността „ Бежана ”. Това става по концепция на Стоян Димитров и Илко Илиев, а задачата е местността да се трансформира в привлекателна туристическа дестинация и да се употребява като зона за отдих и туризъм. Чешмата към този момент е възобновена, следва замяна на водопровода, за задачата е оповестена дарителска сметка. Г-жа Гамишева благодари и на управлението на Община Разград за съпричастността към концепцията.

В празничния концерт за жителите и гостите на село Островче участваха: Детска танцова групировка „ Капанче ” към НЧ ”Напредък 1901 ”-Разград с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев; Детска инструментална група към НЧ ”Напредък 1901-Разград с началник Пламен Панев; дребната певица Габриела Симеонова и Капански ансамбъл-Разград с шеф Светослав Стойчев.

Програмата приключи с кръшно хоро, на което се хванаха и огромна част от феновете.

Сред формалните лица с изключение на заместник-кметът Добрин Добрев бяха: шефът на Република България ”Проф. Боян Пенев ” Димитър Петров, Даниела Петрова – старши специалист в РЕКИЦ ”Читалища ”, Тодор Иванов – специалист в РЕКИЦ ”Читалища ”, Николай Пенчев – ръководител на Младежки Общински съвет. В публиката бе и изпълнителният шеф на ПФК ”Лудогорец 1945 ” Ангел Петричев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР