Заместник главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, пише 24 часа.

...
Заместник главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, пише 24 часа.
Коментари Харесай

Заместник-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка

Заместник основният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, написа " 24 часа ". Желанието й е да бъде освободена от поста от 6 януари 2020 година С 10 гласа " за " прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) одобри оставката й.
Това стана на съвещание на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, управлявано за последно от основният прокурор Сотир Цацаров. По-рано през днешния ден той беше опредлен като новият началник на КПКОНПИ от народните представители. Вижте по какъв начин в ТАЗИ СТАТИЯ.
Веднага по-късно Сотир Цацаров съобщи, че ще подава оставката си още през днешния ден и не вижда спънка новият основен прокурор Иван Гешев да поеме поста преди 10 януари 2020 година - когато публично завършва мандатът на сегашния основен прокурор. Очаква се на следващия ден пленумът на Висш съдебен съвет да гласоподава оставката на Сотир Цацаров.
В момента Шишкова е един от четиримата заместници на основния прокурор. Другите са Иван Гешев, Ася Петрова и Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа.
Мария Шишкова е заместник-главен прокурор от 20 октомври 2014 година Тя беше назначена на този пост по предложение на основния прокурор Сотир Цацаров. Преди това Шишкова беше арбитър – на първо време в районния съд в Пловдив (1996 г.-2000 г.), а от 2000 година до 2014 година в окръжния съд в града. Вчера Прокурорската гилдия я отличи с 1000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР