Заместник-главният прокурор Иван Гешев явно намекна, че определени действия или

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев явно намекна, че определени действия или
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще се направи всичко възможно Спецсъдът и Спецпрокуратурата да престанат да съществуват


Заместник-главният прокурор Иван Гешев очевидно загатна, че избрани дейности или бездействия във връзка с Специализираната прокуратура и Специализирания съд се правят, с цел да може тя да не може да си прави работа. В тази връзка той разгласи, че в случай че не се решат социално-битовите и кадровите проблеми в спецструктурата, то тя може да спре да действа обикновено до края на годината.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разяснява още казуса с кадровото и материалното поръчителство на профилираните правосъдни органи. Той означи, че в случай че не се решат тези проблеми профилираният съд ще блокира до края на годината. И добави, че в актуалните условия не може да се чака бързо правораздаване. По думите му са нужни още съдии и прокурори, както и по-голяма постройка за спецсъда.

"Смятам, че е понятен отпорът, който се среща във всевъзможни среди против съществуването на профилираните структури. Той е разбираем. Факт е, че тези структури стартират да правят работата, за която са основани и работа, която от дълго време е трябвало да се свърши. Тази опозиция ще нараства. Ще се направи всички допустимо тези структури да престанат да съществуват или да се затрудни оптимално работата им, в това число и с кадровото им незапълване и с непредприемане на своевременни дейности за решение на социално-битовите условия на съда. Ако не се решат тези условия, Специализираният съд ще блокира до края на годината ", разгласи Гешев, който до неотдавна бе началник на Специализираната прокуратура.

"Ще ви напомня, че в Спецсъда има висящо произвеждане за заграбване на над 2.5 млрд лв. от банка. Предстои внасяне на обвинителен акт, което е неповторимо за правната история на България. Предстои внасяне на обвинителен акт за проведена незаконна група, занимаваща се с реекспорт на медикаменти, изключително значими за живота на българските жители. Внесен е обвинителен акт за пожелан рушвет от 500 000 евро и получен подобен от 70 000 евро - размер, какъвто не познава историята на България досега. Ще посоча и случая със арестувани чиновници на Национална агенция за приходите - вследствие на това бяха подхванати ограничения от Правителството и беше закрит цялостен бранш от Национална агенция за приходите, бяха подхванати и дисциплинарни ограничения за над 300 чиновници от сегмент "Оперативен надзор " на Национална агенция за приходите. Излишно е да показвам новите случаи с откритите 10 млн. евро, които ние считаме, че са предмет на закононарушението пране на пари ", посочи прокурор Гешев, представен от "Фокус ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР