Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че няма никакво отношение към

...
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че няма никакво отношение към
Коментари Харесай

Сарафов нямал нищо общо с прекратяването на делото за „кюлчетата“

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че няма никакво отношение към прекратяването на производството по делото за фотосите с пачки и кюлчета от спалнята на Бойко Борисов в резиденция „ Бояна “.

„ Не разясня трудове в трибуквена медия “, разяснява той пред „ 24 часа “.

 Снимка: БГНЕС

В медийни изявления се показва, че прекратяването е станало под „ персоналния контрол на Сарафов “, защото на 10 май – датата, на която е подписано постановлението, той е бил изпълняващ длъжността. Главният прокурор Иван Гешев е бил в Съединени американски щати тогава. От постановлението излиза наяве, че то е трябвало да се изпрати за сведение във ВКП.

От самото разпореждане са оповестени четири страници. Ако се съди по това, че последната страница е с номер 33, страниците на постановлението са много повече. На последната 33 страница не е посочено, че постановлението се приключва въз основа на това, че действието, което е било предмет на следствието, не съставлява закононарушение.

Тъй като е оповестена напълно минимална част от прокурорския акт, не може да се разбере въз основата на какво съображение наблюдаващият прокурор е стигнал до това умозаключение. Както и надали толкоз обемно разпореждане е писано за един ден.

Това не е първото преустановяване на това следствие. Снимките се появиха през лятото на 2020 година Беше формирана инспекция. През декември 2020 година обвинителите стигнаха до умозаключение, че фотосите са манипулирани. После беше обновено и стартира ново следствие, в хода на което беше предоставено на Българска народна банка да ревизира серийните номера на банкнотите. Не стана ясно обаче по кое време държавното обвиняване го е възобновило.

Оглавявана от Сарафов, Националната следствена работа не е водела следствието. Освен това наблюдаващият прокурор би трябвало да се води по вътрешното си разбиране и доказателствата, както написа в закона.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР