Заместник-директорът на Централния софийски затвор Анатоли Борисов е отстранен от

...
Заместник-директорът на Централния софийски затвор Анатоли Борисов е отстранен от
Коментари Харесай

Уволниха зам.-директора на софийския затвор

Заместник-директорът на Централния софийски затвор Анатоли Борисов е отхвърлен от поста си. Причината- резултатите от инспекцията, осъществена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев. Това показа правосъдният министър Цецка Цачева при чуване в Правната комисия в Народното събрание.

Води се следствие против общо 12 чиновници на мястото за отнемане от независимост за позволени неточности, разрешили на нарушителите да се измъкнат.

Цачева добави, че понижава броя на осъдените с пробация. Ето за какво се разисква концепцията инспектори, които по принцип се занимават с това, да бъдат командировани на работа в пандизите – с цел да оказват помощ при защитата.

Внимателно се изследвали и средствата за заглушаване в местата за отнемане от независимост. Проучват се и устройства за заглушаване на дронове.

Започнал е и одит в три пандиза. През миналия уикенд пък имало неочаквани инспекции в разнообразни места за отнемане от независимост. При тях били открити неразрешени движимости в някои от килиите. Акцията е водена персонално от заместник-министъра на правораздаването проф. Николай Проданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР