Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд

...
Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд
Коментари Харесай

Виктория Нюланд на изненадваща визита в Киев, знае откъде идват кървавите писма

Заместник държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд дойде изненадващо в Киев за среща с президента на Украйна Володимир Зеленски и други представители на украинските управляващи.

" Украинската победа, в която сме сигурни, ще бъде наша обща победа ", сподели Зеленски на Нюланд. " Руският президент Владимир Путин не е откровен, когато приказва за мирни договаряния в този момент ", съобщи от своя страна Нюланд, представена от Ройтерс.

Третият човек в йерархията на Държавния департамент посети Украйна в израз на поддръжка, в миг, когато Русия се пробва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва организацията.

" Дипломацията явно е задачата на всички, само че би трябвало да имате (насреща) сътрудник ", който в действителност желае да договаря. " И е доста ясно, без значение дали става въпрос за офанзивите по енергийната (инфраструктура), реториката на Кремъл или цялостното държание, че (президентът на Русия Владимир) Путин не е откровен или подготвен за това ", сподели Нюланд пред кореспонденти, осведоми Българска телеграфна агенция.

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е подготвен да беседва с Путин, в случай че съветският му сътрудник е заинтригуван от преустановяване на войната в Украйна. Още на идващия ден обаче Кремъл на процедура отхвърли тази опция, като сподели, че Западът първо би трябвало да признае съветската анексия на четири украински области, отбелязва Ройтерс.

Нюланд се срещна и с началника на неговата канцелария Андрий Ермак, който благодари на Съединените щати за помощта в размер на милиарди долари, която предоставиха на Украйна от началото на войната.

Тя театралничи с играчка, направена от прокудени от родината им украински деца и разяснява " кървавите закани ", получени от няколко украински дипломатически задачи по света. Според украинската държавна осведомителна организация УНИАН, в Държавния департамент считат, че писмата с кървави очи на животни подхождат на съветския почерк. Терорът по пощата се явява офанзива по отношение на Украйна, означи Нюланд.

" Това е извънредно и е ориентирано срещу Украйна... И ние знаем от кое място идват тези ужасни неща ", сподели заместител държавният секретар на Съединени американски щати.

Преди ден стана ясно, че няколко украински посолства в Европа са получили " кървави колета ", които са съдържали скотски очи, заяви Министерството на външните работи на Украйна. Става дума за задачите в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия. Такива колета са адресирани и до украинските генерални консулства в Неапол, Краков и Бърно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР